Militärträningsövningar

0
Militärträningsövningar

Finns det egentligen någon bättre träning än militärträningsövningar? Självklart borde ju den träning som militären gör vara mest effektiv. De tränar ju trots allt för att vara flexibla, starka och snabba nog för att kunna vara med i olika strider. Militärträning består av övningar som får hela kroppen att jobba. Det är både styrketräning, kondition och uthållighet som övas upp genom olika moment. Vill man prova på militärövningar hemma kan man idag göra det ganska enkelt. En fördel med denna typ av träning är att det ofta bara krävs att man är utomhus eller har ett utrymme hemma att träna i. Denna typ av träning är mer baserat på kroppsvikt och kroppens rörelser än att man använder någon speciell utrustning.

Militärträningsövningar i grupp

Idag är det många som har fått upp ögonen för militärträning och därför kan man hitta olika gruppträningar över hela landet. Det brukar gå till så att gruppen samlas i ett naturområde. Eftersom all träning sker utomhus i naturlig miljö får man räkna med att bli skitig och lerig, och svettig förstås, för denna typ av träning är riktigt tuff. En ledare för gruppen är med och visar de olika övningarna. Vanligtvis börjar allt med någon form av uppvärmning som till exempel jogging. Sedan kanske man blir tillsagd att göra plankan i två minuter, ett antal push-ups på rad, benböj eller andra övningar som använder ens kroppsvikt.

Övningar som härmar naturliga rörelser

Militärövningar är baserade på hur soldaterna måste röra sig i naturlig terräng. Därför handlar det mycket om explosiv styrka, kondition och smidighet. Man kan till exempel bli tillsagd att kravla igenom trånga utrymmen under en militärövning i grupp. Eller kanske klättra upp i ett träd, hoppa över stängsel och jogga fram och tillbaka över svår terräng. Detta är tuff träning, men en soldat måste vara beredd på att röra sig på detta sätt i verkligheten. Fördelen med denna typ av träning är att den jobbar naturligt med kroppen, istället för med ganska onaturliga rörelser som man kan göra i gymmets olika maskiner.

Många ser detta som en stor fördel, för när man tänker efter är det inte särskilt ofta i ens verkliga liv som man kommer dra nytta av den typen av övningar man gör på gymmet. Militärträningsövningar kanske är utvecklade för militären, men nog finns det situationer även i en vanlig civilpersons liv när denna typ av smidighet, kondition och styrka kan behövas.

Träna själv hemma

Det går även alldeles utmärkt att träna som en militär hemma. Ett riktigt bra tips vi kan ge är att ladda ner Försvarsmaktens träningsapp. Där finns det massor med olika övningar som man kan göra och de förklaras mycket tydligt i appen. Appens ”övningsbank” har över 450 rörelser som man kan göra, enbart med sin egen kropp, disciplin och vilja. Det finns även träningspass som släpps varje dag och utmaningar man kan göra. Det går att koppla ihop sig med olika vänner i appen och utmana varandra och träna tillsammans. Den här appen är gratis och rekommenderas starkt ifall man vill komma igång med militärträning.

armhävningar

På appens sida står det att Försvarsmakten har tränat i hundratals år och att de nu vill dela med sig av sin kunskap. En stor fördel med denna app är att det är så enkelt att hålla koll på sina resultat, se hur man förbättras och att den har många smarta tricks som man kan kan använda för att utmana sig själv ytterligare. Ifall man vill sätta igång med militärträningsövningar men inte vill jobba i en grupp är denna app perfekt, men självklart går det också att bara läsa på lite om hur militären jobbar och sedan lägga upp sitt eget träningsprogram hemma.

Naturlig träning som kräver disciplin

När man tränar som en militär så måste man visa upp riktigt mycket disciplin. Eller, iallafall om man vill se resultat. Som tidigare nämnt i texten är militärträning baserat på kroppstyngden och träningen utförs vanligtvis i naturen. Det är därför billigt att träna på detta sätt eftersom man vare sig behöver gymkort eller någon speciell typ av utrustning. Det kan dock krävas ett stenhårt fokus att verkligen ge sig ut i spåret och träna när det regnar och är lerigt ute men bit bara ihop och tänk på de soldater som faktiskt måste röra sig på detta sätt för att överleva och försvara vårt land! Utmana dig själv så kommer du snart ha både en disciplinerad kropp och ett disciplinerat psyke.